Zamieszczone przez krzynol
[O2] Rzężenie, buczenie TFSI
Zwiń
X
-
[O2] Rzężenie, buczenie TFSI
Witam,
mam problem ze zdiagnozowaniem problemu a mianowicie dziwnego dźwięku przypominającego rzężenie, buczenie wydobywającego się z okolić rozrządu tylko w przedziale obrotów 2,5 - 3 tys i to na rozgrzanym tylko silniku. Może jakieś pomysły ?
5 dni temu wymieniamy łańcuszek wałków rozrządu wraz z napinaczem (praca prawie jak TDI ) po wymianie tyka tylko pompa paliwa jak to powinno być aczkolwiek pojawił się ten dziwny dźwięk.
Pozdrawiam.
-
-
Przeczytaj to: http://www.auto-swiat.pl/1-czy-vw-ro...uchow-rozrzaduOblicz ile więcej pali Twój samochód przez włączone światła w dzień:
http://dadrl.pl/bin/KosztySwiatelMijania.zip
Jacy ustawodawcy takie prawo. Jakie prawo taki kraj. Jaki kraj takie w nim życie...
Komentarz
-
-
Do german81
Tak wariator został stary i podobno był dobry bo diagnozuje się go no zasadzie luzów wątek z forum VW V GTI bardzo obszerny. Zresztą objawy zużytego wariatora to brzydki dźwięk przy zapalaniu oraz kultura pracy jak w dieslu.
A jeśli chodzi o awaryjność tego silnika to powiem szczerze, że jestem z niego zadowolony aczkolwiek jak każdy silnik ma jakiś mankament a w tym przypadku ten nieszczęsny łańcuszek i napinacz, który troszkę kosztuje oraz popychacz w pompie paliwa ale to już koszt tylko 200 zł, więc da się przeżyć
Komentarz
-
-
Wysłałem z ciekawości zapytanie do SAP aby ustosunkowali się do tego tekstu, że w silnikach TSI montowane były wadliwe łańcuchy. Zapytałem, które wypusty posiadają te części...
Na razie milczą :/ Przyszło mi jednak do głowy, że jak więcej ludzi zacznie ich męczyć to może się odezwą. Obawiam się że mnie samego spuszczą na drzewo i nie dostanę żadnej odpowiedzi...
Komentarz
-
-
do iFi
iFi jak oni się ustosunkują do tego to nasze samochody będą miały już sporo nalatane o ile wcześniej się nie rozsypią ;D ja na ich reakcje nie liczę i sam wadliwe części wymieniam bo dużo jest o tym na forum VW i dobrze, że jest bo dawno bym silnik skończył
ps a co do mojej usterki to już sprawa załatwiona i śmiga cichutko aż znów można katować :twisted: :twisted: powodem owego dźwięku był wadliwy napinacz paska rozrządu (a na rozrządzie + napinacz + pompa zrobione 10 tys, niestety dzisiaj wszystko robią badziewie ;/) napinacz słabo napinał i pasek był luźny a jak się rozgrzał wydawał taki dźwięk, po wymianie cichutko ;D
Pozdrawiam
Komentarz
-
Komentarz